Vesti

Predavanje Katriel Šori u Jugoslovenskoj kinoteci

 
Slika Simona Žikić
Predavanje Katriel Šori u Jugoslovenskoj kinoteci
napisao/la Simona Žikić - utorak, 5. juni 2018., 15:06
 

U ponedeljak 11. juna u prostorijama Jugoslovenske kinoteke (Uzun Mirkova 1, 2 sprat), u Multi sali, sa početkom u 12 časova održaće se predavanje direktora izraelskog filmskog fonda Katriela Šorija.

Fokus predavanja biće “Dijalog između producenta i reditelja”.

Katriel Šori (Katriel Schory) producent i direktor Izraelskog filmskog fonda. Diplomirao je na Univerzitetu u Nju Jorku, na odseku za film. Po povratku u Izrael 1973. godine radio je kao šef produkcije u Kastel filmu vodećoj producentskoj kući u to vreme. Godine 1984. formirao je svoju kompaniju Belfilms i producirao više od 130 filmova uključujući nagrađivane igrane dokumentarne, TV drame i međunarodne koprodukcije. Godine 1999. prihvatio je poziciju direktora izraelskog filmskog fonda, koji podržava i promoviše izraelske dugometražne filmove. Na ovoj poziciji odobrio je podršku za više od 250 novih izraelskih dugometražnih filmova.

Učestvovao je u mnogobrojnim javnim aktivnostima i imao sledeće funkcije: Predsednik Asocijacije izraelskih filmskih i TV producenata; Član Nacionalnog komiteta za unapređivanje televizije i filma; Predavač na Univerzitetu Tel Aviva – Odsek za Film i televiziju.