Vesti

Redakcija NOIZZ je u potrazi za četiri nova praktikanta

 
Slika Zvonko Stanković Banjeglav
Redakcija NOIZZ je u potrazi za četiri nova praktikanta
napisao/la Zvonko Stanković Banjeglav - sreda, 23. maj 2018., 11:40
 
Redakcija NOIZZ je u potrazi za četiri nova praktikanta. Praksa traje mesec dana i mentori bi u skladu sa rasporedom studentskih obaveza organizovali naizmenične dolaske u redakciju u smenama od po četiri sata dnevno.
Ova praksa je namenjena studentima II, III i IV godine studijskog programa Novinarstvo i studije medija. 
Konkurs je otvoren do petka, 01. juna. Za prijavu je potrebno poslati biografiju, uz kratko objašnjenje zašto studenti žele da se oprobaju u radu u NOIZZ-u i  jedan autorski tekst koji je u duhu uređivačke politike. Glavne rubrike na sajtu su Kontra, Big Stories i Lifestyle, gde se svi zaintersovani mogu upoznati sa manirom po kom članovi redakcije biraju teme.
Prijave se šalju na imejl   info_noizz@ringier.rs.
Proces selekcije traje nekoliko dana u zavisnosti od toga, koliko se studenata prijavi.
 
U toku prakse studenti će biti u prilici da savladaju rad u CMS-u, da steknu osnovna znanja u uređivanju i vođenju društvenih mreža, da uz pomoć urednika redakcije NOIZZ savladaju praktične veštine u pisanju velikih autorskih priča, kao i u pronalaženju i kreiranju viralnog sadržaja. Praktikanti će u toku tog meseca, raditi sa urednicima koji imaju decenijsko iskustvo u poslu i koji su priznati stručnjaci u sferi digitalnog novinarstva u Srbiji. 
 
Za sve dodatne informacije studenti mogu da kontaktiraju Centar za stručnu praksu studenata (imejl: maria.cerovina@fmk.edu.rs; telefon: 011/26-28-124)