Vesti

Pod lupom: Sistemska porodična terapija

 
Slika Simona Žikić
Pod lupom: Sistemska porodična terapija
napisao/la Simona Žikić - ponedeljak, 23. april 2018., 15:01
 

Klub studenata psihologije “Akcioni potencijal” poziva vas na četvrto predavanje o psihoterapijskim pravcima, koji je ove nedelje posvećen Sistemskoj porodičnoj terapiji.

Predavanje na Departmanu za psihologiju FMK održaće 27. aprila sistemski porodični psihoterapeut Bojan Vuković, koji će govoriti o savremenom terapijskom modelu koji porodicu posmatra kao celinu – veću od zbira njenih članova.

Sistemska porodična terapija ističe važnost relacija među pojedincima i njihov međusobni uticaj, te shodno tome pristupa promeni čitave porodične strukture.

Bojan Vuković je diplomirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 2010. godine, na smeru socijalna politika i socijalni rad. Od 2010. godine radi kao socijalni radnik u domu za decu bez roditeljskog staranja “Drinka Pavlović” u Beogradu. Od 2015. godine uključen je u rad Savetovališta za decu i porodicu pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine. U NVO “GRiG” radi sistemsku porodičnu terapiju sa porodicama mladih koji ispoljavaju problem u ponašanju, kao i porodicama mladih koji su upućeni od strane suda. Edukator je u procesu edukacije sistemskih porodičnih terapeuta AST-a od 2014. godine.

Predavanje će se održati u petak 27. aprila, od 18 časova u Sali 8, na četvrtom spratu Fakulteta za medije i komunikacije.

Radionica na istu temu će se održati u subotu, 28. aprila u Sali 415 od 14 časova.