Vesti

Nagrada FESK Luki Bešlagiću za doprinos inovativno-obrazovnoj praksi

 
Slika Simona Žikić
Nagrada FESK Luki Bešlagiću za doprinos inovativno-obrazovnoj praksi
napisao/la Simona Žikić - petak, 30. mart 2018., 12:54
 

Knjiga Luke Bešlagića „Teorije eksperimentalne tekstualne produkcije“ osvojila je nagradu za doprinos inovativno-obrazovnoj praksi na festivalu “FESK – Pazi šta čitaš”.

Pod sloganom Pro futuro u Galeriji ULUS-a u Beogradu od 29. do 31. marta održava se Treći festival humanistike, kulture i umetnosti – „FESK –  Pazi šta čitaš“. Nagrada za knjigu koja doprinosi inovativno-obrazovnoj praksi pripala je autoru „Teorije eksperimentalne tekstualne produkcije“ Luki Bešlagiću, docentu na Fakultetu za medije i komunikacije. Bešlagiću je danas u Galeriji ULUS-a  nagradu uručio Aleksandar Jerkov, profesor književnosti na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

U petak, 30. marta u Galeriji ULUS-a (Knez Mihailova 37) u 16.30h, u okviru istog festivala održaće se razgovor povodom knjige „Teorije eksperimentalne tekstualne produkcije“ koji će moderirati Ivan Isailović iz Centra za izdavačku delatnost FMK.

Studiju „Teorije eksperimentalne tekstualne produkcije“ objavio je Fakultet za medije i komunikacije 2017. godine.

FESK je multimedijalni projekat kulture koji proučava godišnju izdavačku produkciju Srbije, sistematizuje, vrednuje, afirmiše i pruža na uvid javnosti najznačajnije knjige pro futuro kao važan segment kulturne baštine Srbije za generacije koje dolaze.

Luka Bešlagić nagrada Festivala