Skip course categories
Skip vesti

Vesti

Picture of Simona Žikić
Otvoreno predavanje: “Foton za dinar” ili kako je tehnologija promenila marketing
by Simona Žikić - Wednesday, 21 March 2018, 12:33 PM
 

Katedra za digitalni marketing vas poziva na drugo predavanje FMK Digitalne akademije, koje će 4. aprila održati Mika Tasić (Tech Lead, Google Growth Engine), jedan od vodećih svetskih stručnjaka u oblasti kreativne upotrebe tehnologije i tehnoloških inovacija u modernom marketingu.

Mika Tasić (Google Growth Engine, UK) će nas uvesti u čudesan svet novih tehnoloških izražajnih sredstava, koja menjaju način pripovedanja u modernom marketingu. Neke od tema o kojima ćemo razgovarati su 360 video, VR/AR, Facebook/YouTube formati i optimizacija video sadržaja za maksimalnu gledanost, uz mnogo praktičnih primera kako brendovi u saradnji sa platformama koriste nove tehnologije u marketingu.

Predavanje će se održati u sredu 4. aprila 2018.u 18.30 časova, u sali 8a Fakulteta za medije i komunikacije (Karađorđeva 65).


 
Picture of Simona Žikić
Medijska pismenost: Komentarisanje sportskih događaja u direktnom prenosu
by Simona Žikić - Tuesday, 20 March 2018, 3:14 PM
 

Direktan prenos je svojevrstan televizijski spektakl, koji ima svoja pravila. Kako se organizuje materijal prilikom prenosa sportskih dešavanja? Da li su sportski komentatori „enciklopedije znanja“? Šta znači kada kažemo da je direktan prenos specifičan medijski konstrukt koji ima svoj jezik?

Aleksandar Stojanović, novinar RTS i poznati sportski komentator, održaće otvoreno predavanje na Fakultetu za medije i komunikacije 04. aprila u terminu od 11h do 13h, u sali 3 na prvom spratu FMK.

Na primerima iz svog iskustva objasniće kako izgleda proces pripreme za direktne prenose, koji su najveći izazovi prilikom prenosa sportskih dešavanja uživo i koji su to trikovi kojima je moguće održati ...

Read the rest of this topic
(147 words)
 
Picture of Simona Žikić
Global Classroom Project: Prošlost, sadašnjost i budućnost ekologije i održivog razvoja
by Simona Žikić - Tuesday, 20 March 2018, 3:12 PM
 

U okviru projekta Global Classroom Project, Fakultet za medije i komunikacije organizuje otvoreno predavanje Vladimira Pištala “Prošlost, sadašnjost i budućnost ekologije i održivog razvoja”, koje će se održati 27. marta 2018. u 20h u sali 6 na IV spratu FMK.

Predavanje je deo zajedničkog projekta Fakulteta za medije i komunikacije i Becker College-a (Masačusets, SAD), u kome studenti oba univerziteta diskutuju o gorućim svetskim pitanjima na koja ćemo pokušati zajedno da odgovorimo. Moderator predavanja je Nenad Šebek, bivši novinar BBC-a.

Vladimir Pištalo (1960) je jedan od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca. Među njegova najpoznatija ostvarenja spadaju poetske proze „Slikovnica...

Read the rest of this topic
(171 words)
 
Picture of Simona Žikić
Prijava ispita za aprilski ispitni rok
by Simona Žikić - Friday, 16 March 2018, 4:15 PM
 

Prijava ispita za aprilski rok počinje 12.03.2018. godine i traje zaključno sa 18.03.2018.godine. Ispiti se prijavljuju online, putem Studentskog servisa. Naknadna prijava ispita će biti moguća 19.03.2018. godine i može se obaviti u Studentskoj službi uz uplatnicu na iznos od 1000 RSD (uslovi za naknadnu prijavu su isti kao za redovnu prijavu ispita).

Uslov za prijavu ispita je:

  • položene predispitne obaveze
  • uplaćene rate za školarinu (upisnina, oktobar, novembar, decembar, januar, februar i mart) Napomena: preporuka je da se školarina uplati do 10.03.2018. kako bi ista bila proknjižena na vreme.

Studenti koju su odslušali predavanja završne godine studija (sva predavanja ...

Read the rest of this topic
(206 words)
 
Picture of Simona Žikić
Gostujući predavač Ana Jeličić na FMK
by Simona Žikić - Friday, 16 March 2018, 9:49 AM
 
U utorak, 20.03. od 15h, u sali 4 biće održano predavanje Ane Jeličić, Learning i Development Expert u ICT Hub-u, tema predavanja "Inovacije i kreativnost", a vežbi "Design Thinking proces i alati".
Predavanje je otvoreno za studente četvrte godine FMK.
Vidimo se!