Vesti

Kriminalističko profilisanje – Klub studenata psihologije

 
Slika Simona Žikić
Kriminalističko profilisanje – Klub studenata psihologije
napisao/la Simona Žikić - sreda, 11. april 2018., 17:07
 

Klub studenata psihologije FMK “Akcioni potencijal” vas poziva na predavanje o kriminalističkom profilisanju, koje će u petak 13. aprila u 18h održati kriminalistički psiholog Nemanja Popović.

Kriminalističko profilisanje predstavlja istražnu metodu koja se koristi za identifikaciju i pronalaženje nepoznatih izvršilaca krivičnih dela. Na predavanju ćemo se upoznati sa teorijskim osnovama profilisanja, kao i tehnikama koje se koriste pri ovom postupku. Nakon predavanja, odvojili smo vreme za diskusiju i odgovore na vaša pitanja.

Predavanje će održati diplomirani psiholog spec. kriminalistike Nemanja Popović, koji je održao preko 80 obuka na temu kriminalističkog profilisanja i učestvovao u timovima za izradu profila serijskih i seksualnih zločina. Nemanja drži autorske treninge na temu “Kriminalističko profilisanje” i edukaciju “Facijalna ekspresija emocija i razotkrivanje laganja”, koja je zaštićena kao intelektualna svojina – preko 2000 ljudi iz Srbije i regiona je do sada prošlo edukaciju iz ove dve oblasti. Pored navedenog, Nemanja pruža konsultantske usluge radnicima bezbednosti u regionu kroz procenu radnika, izradu profila zločinaca i slično.

Predavanje će se održati u Sali 8, na 4. spratu Fakulteta za medije i komunikacije, a ulaz je slobodan za sve zainteresovane.