Vesti

Global Classroom Project: Prošlost, sadašnjost i budućnost ekologije i održivog razvoja

 
Slika Simona Žikić
Global Classroom Project: Prošlost, sadašnjost i budućnost ekologije i održivog razvoja
napisao/la Simona Žikić - utorak, 20. mart 2018., 15:12
 

U okviru projekta Global Classroom Project, Fakultet za medije i komunikacije organizuje otvoreno predavanje Vladimira Pištala “Prošlost, sadašnjost i budućnost ekologije i održivog razvoja”, koje će se održati 27. marta 2018. u 20h u sali 6 na IV spratu FMK.

Predavanje je deo zajedničkog projekta Fakulteta za medije i komunikacije i Becker College-a (Masačusets, SAD), u kome studenti oba univerziteta diskutuju o gorućim svetskim pitanjima na koja ćemo pokušati zajedno da odgovorimo. Moderator predavanja je Nenad Šebek, bivši novinar BBC-a.

Vladimir Pištalo (1960) je jedan od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca. Među njegova najpoznatija ostvarenja spadaju poetske proze „Slikovnica”, „Manifesti”, „Čajevi Marsa / Noći”, zbirke priča „Kraj veka”, „Vitraž u sećanju”, „Priče iz celog sveta” i romani „Milenijum u Beogradu”, „Venecija” i „Tesla, portret među maskama”. Živi u Americi gde predaje svetsku i američku istoriju na Univerzitetu u Vusteru, Masačusets. Doktorirao je na temi “Žongliranja 3 identiteta Srpskih Amerikanaca.” Držao je predavanja na Univerzitetu u Tokiju, Kolumbija Univerzitetu, Univerzitetu u Čikagu, Univerzotetu Holi kros u Vusterz, Kongresnoj Biblioteci i Smitsonian Institutu u Vašingtonu.