Skip course categories
Skip vesti

Vesti

Picture of Simona Žikić
Pod lupom: Sistemska porodična terapija
by Simona Žikić - Monday, 23 April 2018, 3:12 PM
 

Klub studenata psihologije “Akcioni potencijal” poziva vas na četvrto predavanje o psihoterapijskim pravcima, koji je ove nedelje posvećen Sistemskoj porodičnoj terapiji.

Predavanje na Departmanu za psihologiju FMK održaće 27. aprila sistemski porodični psihoterapeut Bojan Vuković, koji će govoriti o savremenom terapijskom modelu koji porodicu posmatra kao celinu – veću od zbira njenih članova.

Sistemska porodična terapija ističe važnost relacija među pojedincima i njihov međusobni uticaj, te shodno tome pristupa promeni čitave porodične strukture.

Bojan Vuković je diplomirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 2010. godine, na smeru socijalna politika i socijalni rad. Od 2010. ...

Read the rest of this topic
(205 words)
 
Picture of Simona Žikić
Neradni dani tokom prvomajskih praznika
by Simona Žikić - Monday, 23 April 2018, 2:37 PM
 

Povodom obeležavanja Međunarodnog praznika rada, Fakultet za medije i komunikacije neće raditi od 30. aprila do 3. maja 2018.

Prvi radni dan je četvrtak 3. maj, kada nastavljamo sa predviđenim planom i programom.

Ponedeljak (30. april) ćemo odraditi u subotu 5. maja, prema fakultetskom rasporedu za ponedeljak.

Želimo vam srećan praznik rada i prijatan odmor!

 
Picture of Simona Žikić
Ciklus predavanja o psihoterapijskim pravcima: Geštalt
by Simona Žikić - Friday, 20 April 2018, 3:01 PM
 

Predavanje o tehnikama, procesu i razumevanju Geštalt psihoterapije u petak 20. aprila u 17h u Sali 8 FMK.

Klub studenata psihologije “Akcioni potencijal” organizuje Ciklus predavanja i radionica o psihoterapijskim pravcima. Svakom pravcu ćemo posvetiti po jednu nedelju za upoznavanje sa teorijskim osnovama, praktičnom primenom i druženjem sa terapeutima i edukatorima.

Treća nedelja aprila posvećena je Geštaltu.

Psihoterapeut Darko Hristov održaće uvodno predavanje o holističkom pravcu koji ističe važnost proučavanja svesnosti, proces osvešćivanja i pristup “ovde i sada”. Otkrijte zašto je ovaj pristup okarakterisan kao neinterpretativni, koji kroz autentičan ja-ti odnos i kroz podršku...

Read the rest of this topic
(189 words)
 
Picture of Simona Žikić
Mesec kreativne ekonomije na FMK: Aplikacija pametnih nacija
by Simona Žikić - Wednesday, 18 April 2018, 12:51 PM
 

Tokom aprila meseca, tri četvrtka za redom, na Fakultetu za medije i komunikacije biće održana serija predavanja o tome da li je i koliko za neku naciju u savremenom svetu važno da kreativnost predstavlja jednu od najvažnijih osnova njenog razvoja.

Šta je kreativnost, šta ona znači u prvoj četvrtini XXI veka, kakva je njena veza sa ekonomijom, društvom i budućnošću jedne zemlje kao što je Srbija, kakva je uloga kreativnosti u savremenim okolnostima i modernom radu – to i još mnogo toga izložiće pet vrhunskih predavača:

19.04. od 19h u Sali 8

LAZAR DŽAMIĆ

Predavač na FMK, edukator/konsultant

Etički izazovi modernog marketinga i kreativnih industrija

Etičke dileme modernog ...

Read the rest of this topic
(245 words)
 
Picture of Simona Žikić
Značaj, perspektive i izazovi Marksove teorije u savremenom dobu
by Simona Žikić - Monday, 16 April 2018, 11:38 AM
 

Pozivamo sve zainteresovane studente i studentkinje da se prijave za učešće u debati, koja će se održati u subotu 28. aprila 2018. u Sali 1 FMK, od 12 časova.

Debata “ Značaj, perspektive i izazovi Marksove teorije u savremenom dobu” zamišljena je kao diskusija koja obuhvata široko i kritičko polje humanistike.

Molimo vas da za više informacija kontaktirate koordinatora debate Aleksandra Đenića, studenta Master programa Kritičke studije politike, putem imejla aleksandar.djenic@fmk.edu.rs.