Skip course categories
Skip vesti

Vesti

Picture of Simona Žikić
Kurs Raše Salti od 27. novembra do 1. decembra na FMK
by Simona Žikić - Tuesday, 21 November 2017, 2:16 PM
 

Raša Salti, programska direktorka eksperimentalnog dokumentarnog filmskog programa ARTE La Lucarne i priznati selektor nezavisnog filma i vizuelnih umetnosti (TIFFJeu de PaumeTate Modern) održaće kurs studentima Fakulteta za medije i komunikacije od 27. novembra do 1. decembra 2017. godine. Salti će u okviru kursa održati predavanja, projekcije filmova i diskusije posvećene rađanju nacionalnih kinematografija, filmovima "trećeg sveta" i antikolonijalnoj borbi. 

Kurs je otvoren za sve zainteresovane i održavaće se od ponedeljka 27.11. do petka 1.12. u terminu od 18:00 h u Sali 10 (Karađorđeva 65, peti sprat).

Raša Salti (Rasha Salti) je selektor nezavisnog filma i vizuelnih ...

Read the rest of this topic
(430 words)
 
Picture of Simona Žikić
Gostovanje Raše Todosijević: Umetnik u prvom licu, sreda 22.11. u 13:30 h, sala 10
by Simona Žikić - Tuesday, 21 November 2017, 10:47 AM
 

 
Picture of Simona Žikić
Cinéfondation na Festivalu autorskog filma
by Simona Žikić - Monday, 20 November 2017, 2:42 PM
 

Pozivamo vas na program Cinéfondation na Festivalu autorskog filma. Cinéfondation je selekcija studentskih kratkih filmova Festivala u Kanu posvećena otkrivanju novih talenata koja sledeće godine slavi 20 godina postojanja. Kao anticipacija ovog jubileja, 23. Festival autorskog filma predstavlja izbor od 19 kratkih filmova koji su predstavljenih u ovih 19 godina u Kanu.

Selekciju su programirali Laurent Jacob, osnivač programa Cinéfondation i selektor programa „Izvestan pogled“ u Kanu, i Dimitra Karya, direktorka selekcije Cinéfondation. Njih dvoje će posetiti 23. Festival autorskog filma i održati prezentaciju ovog kanskog programa. 
Program Cinéfondation je pre svega namenjen studentima, ali i široj javnosti. Ulaz na sve projekcije iz ovog programa je besplatan.
Kompletan program filmova koji će se prikazati možete pogledati na sajtu FAF-a: http://faf.rs/cinefondation-2/
 
Picture of Simona Žikić
SEO Masterclass
by Simona Žikić - Monday, 20 November 2017, 2:37 PM
 

Dragi studenti digitalnog marketinga,

pozivamo vas da prisustvujete prvom predavanju u sklopu nove Digitalne akademije, koja ima za cilj da vam pruži dodatna znanja i veštine potrebne za rad u dinamičnom digitalnom poslovnom okruženju.

SEO MASTERCLASS

12. decembar 2017. od 9 do 12 časova, slušaonica S8 

Predavač: Svetlana Stanković, jedna od vodećih SEO specijalista za internacionalna tržišta, poslovne i publisher/medijske veb sajtove. Kao preduzetnik iza sebe ima niz postignuća u kreiranju, optimizaciji i vođenju velikog broja marketinških kampanja u oblasti start-up, e-trgovine, classifieds ads i B2B poslovnih modela. Radila je kao prvi direktor marketinga za digitalni portfolio ...

Read the rest of this topic
(245 words)
 
Picture of Simona Žikić
Filmsko veče i diskusija
by Simona Žikić - Friday, 10 November 2017, 3:35 PM
 

KSP "Akcioni potencijal" odlučio je da novu školsku godinu i prvu godinu rada obeleži novom projekcijom i diskusijom, ovoga puta na temu zavisnosti, obeleživši time i nedelju zavisnosti od alkoholizma. 

Pozivamo vas da nam se pridružite na filmskoj večeri i diskusiji u četvrtak 16.11. od 19h u sali 8.
"Requiem for a dream" je neizbežno filmsko delo, kultnog statusa, a još kultnijeg režisera Darena Aronofskog. Kako se film bavi zavisnostima u raznim oblastima ljudskog života, odlično se uklapa u temu nedelje. Uz to, pripremili smo vam fenomenalnog predavača Tanju Adamović koja će upotpuniti iskustvo ovog jedinstvenog filma i zajedno sa vama prodiskutovati, analizirati film i povezati ga sa svakodnevnim iskustvom u radu sa zavisnicima.